Tim Petersson – Ukrudtsbrændere, Cookiestuffing & Varmepumper

Tim Petersson har skrevet et af de bedste indlæg hidtil på DanskeAffiliates.dk. Ærlige historier efter mange år som affiliate er altid interessante at læse – og især historien om ukrudtsbrænderen synes jeg er sjov. Tim Petersson er super interessant at følge på de sociale medier og jeg er glad for bidraget til DanskeAffiliates.dk, I kan læse herunder. Ikke mere fra mig – nyd indlægget!

tim peterssonMå vi få en kort introduktion af Tim Petersson – hvem er du, når ikke du laver affiliate marketing?

Mit daglige virke har jeg i DSB, hvor jeg arbejder som Lokomotivfører og er med til at uddanne kommende lokomotivfører. jeg har en ide om at det er en lidt anderledes indgangsvinkel til affiliate end mange andre har.

Når DSB ikke har lagt beslag på min tid så bruger jeg tiden sammen med min kone, som ejer og driver webshoppen DressMe.dk. Her lægger jeg også en del af mine fritidstimer med forskellige  tekniske opgaver. Shoppen er bygget over Prestashop som også er en af mine store passioner, og faktisk også står for en del af min passive indtægt.

Hvis du vil vide mere om mig så kan du finde mig her:
Google+
Prestatips.dk

På den gennemsnitlig uge, hvor lang tid går der da til dine affiliate projekter?

Jeg må være helt ærlig og sige at jeg ikke ved det, jeg er så heldig at jeg nogen dage på arbejdet har meget lange ophold, hvor jeg så har muligheden for at arbejde på mine projekter.

På en almindelig dag bruger jeg, nok 3-4 timer på aktivt at arbejde ved computeren, men der går også rigtig meget tid med at overveje nye projekter. Det sker typisk i daglig dagen når jeg støder på produkter eller services, hvor der måske kan være en markedet for affiliate. Generelt bruger jeg rigtig meget tid på at tænke over løsninger og muligheder.

Hvilket af dine projekter bruger du mest tid på i øjeblikket?

Jeg har lige brugt rigtig meget tid på at opdatere et af mine moduler / plugins til Prestashop. Det er nok her min største passive indkomst kommer fra, så det er vigtigt at holde det ved lige. Modulerne er faktisk udvidelser som min kone har haft brug for i hendes butik, efter at have lavet dem så jeg så en god mulighed i at sælge dem.

Men hvis vi snakker affiliate projekter så arbejder lige for tiden meget med http://varmepumpe-guide.dk/, hvor jeg ser et stort potentiale i sitet. Både fordi leads bliver skabt på signups og ikke på salg, og det giver naturligvis en meget højere konverteringsrate på den trafik man får sendt videre. Udover at leadsene er forholdsvis nemme så bliver markedet for varmepumper også større og større – det er jo et godt skridt i en energi rigtig retning.

Jeg er netop gået i gang med at lave et tool til sitet, som forhåbentlig på sigt, kan virke som linkbait og samtidigt være til gavn for læserne. Hvad Toolet kommer til at kunne forbliver en hemmelighed en stund endnu.

Hvordan laver du linkbuilding til dine affiliate projekter – quick and dirty eller få, stærke links?

Jeg forsøger at blande det lidt. Quick and dirty er blevet lidt farligt hvis man gerne lave have at siden også overlever på sigt. Den senere tid er jeg begyndt at arbejde med Tools. Planen med det er selvfølgelig, at lave lidt outreach og se om man ikke kan lokke lidt links ud af folk på den måde.

Gæste artikler er jo blevet voldsomt populært, men jeg har lidt delt med dem. Specielt dem hvor man lige bytter en hurtig artikel med en bekendt. Der er ikke nogen tvivl om, at ekspert artikler på indholdsrelevante sites har en god effekt, men der vil der også ofte blive lavet tier links til dem, fordi folk ser indlægget som høj kvalitet.

Den senere tid har jeg set flere og flere der kalder niche splog bytte for gæste indlæg, og det er altså en lidt sjov drejning, at man gør det legitimt at bruge splogs bare fordi man vælger at kalde det et gæste indlæg.

Hvis du skal være ærlig og erkende et par fejl begået ifbm. affiliate marketing, hvilke skulle det så være?

Den dummest fejl jeg har lavet, har nok været at lave et site om ukrudtsbrændere, ikke fordi der ikke er noget markedet for det, men produkterne koster stort set ingen penge, og indtjeningen fra sitet er derfor ikke ret stor. For at sætte lidt tal på det så er sitet fra 18. juli 2012 og har skabt 68 leads og høstet hele 1648,- kr. i den periode. Sitet kræver heldigvis ikke ret meget opmærksomhed og passer bare sig selv, så det er da penge der er værd at tag med. Jeg synes i øvrigt det er et godt eksempel på et sitet med kun 1 side, og som ikke behøver 2000+ ord for at komme godt fra start. Konkurrencen er selvfølgelig også til at overkomme. Hvis du er nysgerrig så er det http://ukrudtsbraender-gas.dk/ der er tale om. Generelt har jeg desværre lavet for mange sitet hvor markedet ikke er helt stort nok til, at være interessant som affiliate.

Min klogeste fejl om man vil, var at forsøge ændre et site fra noget der minder om cookiestuffing (Listing af produkter med en læs mere knap der sender brugeren over i butikken). Sitet gav ca. 4000-5000 kroner fast om måneden, henover jul og nytår var det helt oppe og vende 8000-9000 kr.

Jeg lavede sitet om så der kom mere tekst indhold, og lavede det i samme vending om til et pris sammenligningssite vha. Lars Rasmussens helt vidunderlige affiliateplug.in. Det er bestemt værd at kaste et blik på det WordPress Plugin.

For at komme tilbage til min brøler så faldt omsætning drastisk og i juli måned var omsætningen på sølle 1000 kr. Til gengæld bilder jeg min at brugerne får mere glæde af sitet, og samtidigt har jeg fået bedre mulighed for at ranke på relateret produkter og på den måde skabe en bedre omsætning, men indtil videre synes jeg det har været en brøler.

Og nåh ja, så har jeg fået lukket min Adsense konto, det var også en stor brøler. Jeg ved til dato stadigvæk ikke hvorfor og har opgivet at lave en ny fordi nr. 2 konto også blevet spærret i en fart.

Hvis du havde 24 timer til ét af dine affiliate sites fra i morgen af – hvad ville de 24 timer så gå med?

Nu har jeg i 24 timer tænkt over hvad jeg skulle bruge 24 timer til, og det er der ikke kommet noget klogt ud af. Jeg ville nok forsøge at få mere tekst på siderne og bruge en del af tiden på at få bygget mit tool færdig og derfor lave outreach med det.

Tit handler det også lidt om tålmodighed for at kunne prøve forskellige ting af. En ting som man nok burde blive bedre til som affiliate var at splitteste forskellige løsninger og landingpages. Jeg bruger det personligt slet ikke på affiliate sites.

Hvem skal jeg ellers sørge for at hive ind på DanskeAffiliates.dk?

Jeg kunne godt tænke mig, at høre hvad Jesper Sølund Hansen har at sige, jeg ved at han arbejder utroligt seriøst med affiliate, så det kunne være meget spændende at høre hans tanker og ideer.

2 Comments

 1. Patrick E september 1, 2013 at 12:20 pm #

  Spændende læsning, tak tak..

  Svar

 2. Jesper Sølund Hansen januar 12, 2014 at 12:52 am #

  Faldt lige over denne her artikel!

  Er helt stolt over at blive nævnt 🙂

  Ved ikke om jeg har noget spændende at fortælle, men skal da lige tygge på det 🙂

  Svar

Skriv et svar