Joakim Kruse – SEO-champ, Affiliate-bygmester & 40.000 kroner i udstyr

Joakim Kruse arbejder med SEO for NoZebra.dk, bor i Århus og har efterhånden haft en del affiliate-projekter – og så har han gjort noget i AffiliateDM, ingen andre har gjort, og som næsten sætter ham 40.000 foran os andre allerede fra starten af. Joakim er super cool – og han har herunder en god historie at fortælle!

joakim kruseHvem er Joakim Kruse – og hvorfor er det, jeg har taget ham med på DanskeAffiliates.dk?

Ja, Jeg hedder Joakim er 25 år og bor i Århus. Arbejder hos No Zebra hvor jeg laver online markedsføring for en række af vores kunder. Du har valgt at tage mig med her på DanskeAffiliates.dk fordi jeg har arbejdet med SEO og Affiliate Marketing i et stykke tid og lige nu deltager i AffiliateDM med siden www.discount-byg.dk.

Hvis du ønsker at se mere til mig:

Joakim på Goolge+
Joakim’s Blog
Joakim på Twitter

Du deltager i AffiliateDM med Discount-Byg, hvor du har fået tilsendt varer for næsten 50.000 kroner med et blankt website. Hvordan gjorde du & hvordan vil du få det maksimale ud af disse varer?

Ja, det er korrekt – eller nærmere betegnet 10 store el-værktøjs maskiner til en værdi af ca. 40.000 kr.

Som sagt har jeg jo valgt at deltage i AffiliateDM og har i den forbindelse startet Discount Byg med min partner Stefan Møller. Sitet har til formål at give konkrete og gode anmeldelser af værktøj og byggematerialer på nettet – noget der faktisk ikke rigtigt er andre steder.

I forbindelse med dette, ville jeg gerne ”ud over stepperne” og skabe noget unikt som både kunne bruges til markedsføring, men også give reel værdi til mine besøgende. Derfor valgte jeg at arbejde ud fra video-konceptet – hvor planen er at lave en række videoer, hvor vi i hver video præsenterer et værktøj, bruger værktøjet, anmelder det, samt guider vores besøgende i generel brug/sikkerhed osv…

Til dette projekt opdagede jeg hurtigt at jeg manglede noget godt værktøj J Så jeg tog mig 5-10 minutter og skrev en mail til den (efter vores mening) bedste leverandør af el værktøj på nettet, hvor jeg forklarede dem omkring projektet og helt konkret spurgte dem om de havde lyst til at sponsere 10 maskiner til projektet. Det vigtige i netop denne mail, var at jeg hele tiden skrev ud fra konceptet ”hvis du ikke gør det, så gør din konkurrent det”, selvfølgelig med en god tone og massere af fokus på den markedsføringsmæssige værdi for leverandøren.

Dewalt (leverandøren) valgte at svare positivt tilbage og allerede efter 3 mails frem og tilbage, havde vi en aftale og der er i dette øjeblik en palle med 10 store maskiner på vej til os.

Det fantastiske ved dette er at vi først og fremmest holder os 100% udgiftsfri, som alle der affliates ved er kæmpe fordel – hvis du vil tjene penge på dit projekt. Derudover har leverandøren ikke stillet nogle krav (udover at maskinerne bliver behandlet sikkerhedsmæssigt korrekt), hvilket giver os rigtig mange muligheder.

Det er planen at disse film varer 5-10 minutter stykket og bliver lavet med en humoristisk vinkel. Der vil komme 1 film om ugen, i 10 uger og dette vil vi pushe via. Vores Facebook gruppe (gå ind og like den her!!) og andre sociale medier. Hver uge vil der samtidig være en konkurrence som løber i 7 dage, hvor man kan vinde værktøjet som vi præsenterer – på denne måde vinder vi Nyhedsbrev tilmeldinger og Facebook fans.

discount byg facebook side

På sigt tror jeg at netop tiltag som ovenstående, vil være med til at adskille de affiliate sider som gør det godt og dem som gør det knap så godt.

Til sidst vil jeg dog sige at jeg syntes det er ret utroligt, da domænet havde været aktivt i 3 dage, da jeg henvendte mig til leverandøren – det er de færreste der havde takket ja til mit forslag.

Hvad er dit hidtil bedst indtjenende affiliate projekt?

Et bredbånds prissammenlignings site – som havde Pagerank 6 og i en periode var ret dominerende. Lå nr. 2-3 på ”bredbånd” og andre gode søgninger.

Dette site tjente vel over 20 tkr. om måneden. En del mere i gode perioder.

Hvis du skal nævne 2 store fejl, du som affiliate har lavet, hvad er det så?

1.      Generelt lagt for lidt tid i mine projekter. Det er noget jeg skammer mig meget over, når jeg tænker tilbage. Havde jeg lagt mere tid i nogle af mine gode projekter, havde de kunne nå meget længere end de gjorde.

2.      Min største fejl som Affiliate er nok at jeg ikke gider at arbejde alene – hvilket gør at jeg altid har en partner på mine projekter. Dette er både en god og dårlig ting, men jeg har lavet mange fejl med mennesker jeg har arbejdet sammen med osv. Både fordi jeg har valgt forkerte folk at arbejde med, men også fordi jeg nogle gange selv ikke har levet op til min del.

Men nu spørger du ikke om mine 2 bedste egenskaber som Affiliate – så det svarer jeg lige på alligevel 🙂

1.      Jeg har altid været og er fortsat rigtig god til outsourcing og har et stort netværk, således at jeg kan få ting op at stå meget hurtigt og koncentrere mig om det jeg selv mener jeg er bedst til.

2.      Mit SEO er rimeligt godt.

Du arbejder til daglig med Online Marketing hos NoZebra. Er det samme arbejde, du laver her, som du laver med dine affiliate sites, eller hvordan adskiller det sig? 

Som udgangspunkt – ja.

Hos NoZebra arbejder jeg strategisk med mine kunder, både som rådgiver og udfører. Min primære opgave er at øge kundetilgangen hos kunderne, hvilket må siges at være det samme på mine affiliate projekter.

Jeg bruger SEO, Adwords, Analytics, Konverteringsoptimering etc. I mine egne og kunders projekter.

Der hvor arbejdet adskiller sig mest, er ved selv opbygningen af websitet – som jo er en stor del af Affiliate. Hos mine kunder er jeg kun rådgivende i den proces og har intet at gøre med ting som at lægge indhold op, billeder og design – på mine egne sider, laver jeg alt dette selv.

Hvem skal jeg mere have ind på DanskeAffiliates.dk, hvis du skal nævne et par navne?

Christopher Roelann – Han er sej!

Ingen kommentarer.

Skriv et svar