Rasmus Holdt og Emil Eriksen – Affiliate set fra den anden side af bordet

Rasmus Holdt og Emil Eriksen har Elekcig.dk – en webshop, der sælger e-cigaretter og e-væske. Rasmus og Emil er for nyligt flyttet til Sverige, har startet endnu en webshop og en fysisk butik; de har gang i masser af spændende ting.

Rasmus og Emil er de første på DanskeAffiliates.dk, der ikke selv er affiliates – men de udbyder et meget populært program på Partner-Ads.dk, hvor de tilbyder 25 % i provision til deres affiliates. Jeg har spurgt lidt til deres erfaringer på den anden side af bordet. Det er der blevet en spændende tekst ud af!

Forklar kort om jer selv – hvem er Elekcig.dk og hvornår startede det?

rasmus holdt og emil eriksenBag Elekcig.dk er vi to unge fyre fra Aalborg, Rasmus (18)og Emil (18). Altid har vi delt drømmen om at være selvstændige, og i juli måned 2012 startede vi vores første forretning. Startskuden blev webshoppen, Elekcig.dk hvorfra vi sælger rygestopsmidler, hvilket stadig er den primære branche vi bevæger os i. Webshoppen gik online december 2012, og har siden da været under stor vækst. I dag er vi bosat i Malmø, og vi arbejder nu begge fuldtid på projektet.

I har et affiliate-program hos Partner-Ads. Har I mange affiliates?

logo

Affiliate marketing har været en af de helt store trafikkilder for vores vedkommende, og er det stadig i dag.  Eftersom vi i starten ikke var kommet ordentligt frem på Google, så vi på daværende tidspunkt affiliate som en glimrende mulighed for at få sparket siden i gang. Det viste sig hurtigt at blive en god beslutning. Første side på Google var fyldt med affiliate-sites, hvilket var perfekt. Det betød dog også, at vi ikke var den eneste forhandler, som benyttede sig af affiliate marketing. Konkurrenternes programmer havde en meget høj provisionsats, men vi valgte dog at gå stille frem, og startede derfor en smule lavere end de fleste andre. Vi oplevede hurtigt, at der blev skabt en masse salg, og fulgte man med på Partner-ads kunne vi se, at vi i en lang periode var den forhandler med bedst EPC ( indtjening pr. Klik )

Situationen i dag kontra da vi oprettede os hos Partner-Ads har dog ændret sig en del. Provisionssatserne er skudt i vejret, som følge af hård konkurrence. Derfor tilbyder vi nu 25% sammenlignet med de 10% vi startede på. Selvom vi nu ligger i top på Google, er der stadig en del salg at hente igennem affiliate på de mindre prioriterede søgeord.

 

Hvad gør I for at tiltrække affiliates til jeres e-cigaretshop kontra konkurrenterne?

Som tidligere beskrevet har vi på vores webshop altid haft en høj konverteringsrate, hvilket i sig selv har været nok til at tiltrække affiliates. I perioder havde vi faktisk en konverteringsrate på omkring 8-9%. Vi har altid set, og ser stadig vores affiliates som en slags eksterne sælgere. Derfor har vi for så vidt forsøgt at føre en tæt dialog, således vi sammen kunne skabe bedre resultater. Vores side fik højere prioritet end konkurrenterne, som tilbød over det dobbelte i salgskommission, og det til trods for at vores bannere bar tydeligt præg af at de var ”hjemmelavede”. I takt med den stigende konkurrence, har vi nu langt om længe valgt at få lavet nye og mere attraktive bannere. De er under konstruering i øjeblikket, men om det vil tiltrække flere affiliates, det vil tiden vise.

Hvis I selv sad med et affiliate site om e-cigaretter, hvordan ville I så gribe det an at få besøgende dertil?

Nu har vi jo ikke så meget erfaring med at sidde på ”den anden side”, men det er da klart, at vores site først og fremmest skulle være spændende og attraktivt for den besøgende. Fx ville en prissammenligning- eller guideside være langt mere at foretrække end en side med lange intetsigende tekster og masser af bannere.

Udover det ville vi naturligvis køre intenssiv SEO med masser af kvalitetslinks, og smide et author-tag på sitet for at øge vores synlighed blandt søgeresultaterne.

Hvordan er livet som dansk iværksætter i Sverige i øvrigt?

Som tidligere nævnt, bor vi nu i Malmø. I løbet af sommeren 2013 skete der en række omrokeringer i virksomheden. Dette betød b.la. at vi opsagde samarbejdet med vores tidligere leverandør, hvorfor vi i dag selv er ansvarlige for hele logistikken. Ydermere blev en tredje partner involveret i virksomheden, og sammen er vi i dag ansvarlige for 3 webshops og en fysisk butik her i Malmø.

Livet som iværksætter i Sverige er super. Vi elsker Sverige, men det er klart, set i forhold til livet som iværksætter/studerende i Danmark, så er der en verden til forskel. Inden vi flyttede boede vi begge stadig hjemme og vi havde lige færdiggjort 2. år af vores gymnasiale uddannelse. Mulighederne forude var for store til at lade gå fra sig, så vi besluttede os for at udskyde uddannelsen, til fordel for forretningen.

Dagligdagen i dag er noget anderledes end fra et halvt år siden, hvor vi begge var under uddannelse. Uden det store pres fra skolen, har vi nu mere tid til at fordybe os i vores forretning. For hver dag der går ser vi udvikling og fremskridt, så der er ingen tvivl om, at det går den rigtige vej. Vi har nok at se til. Vi arbejder på fuldtid, og bruger tiden 2 danske webshops,  2 svenske webshops  og en fysisk butik i hjertet af Malmø. Vi er nu 3 partnere i selskabet, hvor vi er 7 ansatte. Det er enormt spændende og lærerigt, og det er helt sikkert, at de kompetencer og erfaringer vi får her, er noget vi vil komme til at bruge fremover.

Det at flytte til Malmø var en stor beslutning, men helt afgjort det rigtige for os begge. Det er altid svært at tage afstand fra noget man holder af, men heldigvis er vi ikke længere væk, end at vi nemt og hurtigt kan tage en weekend i Aalborg når det passer ind.

5 Comments

 1. Mads Grønlund september 15, 2013 at 8:52 pm #

  Super spændende artikel! Kanon fedt, at i har vækstet så hurtigt, og tilmed har 7 ansatte allerede.

  Og Halfdan; god idé med interviews med annoncører også :). Det er en interessant afveksling.

  Held og lykke med butikken og den videre udvikling.

  -Mads

  Svar

 2. Lea september 16, 2013 at 6:34 am #

  Respekt!

  Melder historien noget om, hvorfor valget faldt på Sverige vs DK?

  Svar

 3. Rasmus september 16, 2013 at 6:33 pm #

  Fedt at det går så super godt for jeres forretning – Noget jeg dog er urolig over er at det kunne se ud som om at I er blevet angrebet af negativ seo, noget som ikke er ukendt i lige netop e cigaret branchen:
  http://www.computerworld.dk/art/227077/beskidte-tricks-danske-e-koebmaend-druknet-i-google-slam-og-daarlige-links

  Det ser ud til at angrebet startede d 4 september, med blandt andet nogle pornografiske links:
  https://ahrefs.com/site-explorer/refdomains-new/subdomains/www.elekcig.dk%252F/03-09-2013/04-09-2013/

  Jeg vil anbefale at kigge på noget disavow links. Jeg tror selv jeg er sluppet fra et negativt seo angreb for nylig, ved netop brug af disavow tool.

  Svar

 4. Emil og Rasmus september 18, 2013 at 9:53 am #

  For det første, så tusind tak for ros.

  @Lea – Vi valgte først og fremmest at flytte til Malmö, da vores sidste partner boede i Malmö. Det ville være besværligt at styre et selskab i vækst flere hundrede kilometer fra hinanden. Udover det, så er den svenske sundhedsstyrelse mere tilbageholdende end den danske, hvad angår nikotinholdige produkter.

  @Rasmus – Tak. Både for ros, men også for informationen. Vi har selv forsøgt at være opmærksomme på dette, da vores ophør med tidligere dropshipping-leverandør ikke gik særligt glidende. Vi kender til at han før har foretaget negativ SEO, så vi forventede det også på vores eget site. Den 4.september passer udemærket med at han kunne se at hans kunder forsvandt, he he.

  Men igen, tusind tak. Vi undersøger det og gør hvad vi kan for at modvirke det.

  Svar

 5. Jens Lykke februar 6, 2014 at 9:39 pm #

  Bruger selv ElekCig gennem partner-ads.
  God affiliate kommision 🙂

  Svar

Skriv et svar