Sådan laver du din egen hjemmeside

Skal du oprette en hjemmeside for din virksomhed, men er du usikker på, hvordan du skal gribe det an, så læs med her, hvor vi giver nogle gode råd.

Hvordan gør man?

Når du skal lave en hjemmeside, kan du gøre det med tre simple trin.

Først skal du oprette en hjemmeside, dernæst skal du benytte et webhotel, som er en online server, hvorpå din hjemmeside skal ligge, og til sidst skal du vælge et domænenavn, der er nødvendigt, hvis din hjemmeside skal være synlig på internettet.

Nedenfor gennemgår vi hvert enkelt trin.

Lav hjemmesiden

Når du skal oprette hjemmesiden, kan du gøre det ved hjælp af flere forskellige metoder. Vi har valgt at gennemgå de tre primære metoder, nemlig kodning af hjemmeside fra bunden, anvendelse af CMS og køb af en standard ”website builder-løsning”.

Kodning af hjemmeside

Vil du kode din hjemmeside fra bunden, skal du være opmærksom på, at det er tidskrævende. Her skal du nemlig starte helt fra bunden med at stifte bekendtskab til de forskellige ting, herunder HTML og CSS, hvorefter du skal bruge et program, hvori du skal skrive dine koder.

Dog er det en god investering på sigt, når du først har lært selv at kode en hjemmeside, og når du har udfør kodningen behøver du blot et webhotel og et domæne.

Anvendelse af CMS

CMS er en forkortelse for Content Management System, og er et hjemmeside-system, hvor du har mulighed for at styre din hjemmeside og dens indhold.

Bruger du denne metode, skal du ikke kode ikke kode hjemmesiden selv, idet det er klaret for dig. Det eneste du skal gøre, er at installere dit CMS på et webhotel og vælge et tema for din hjemmeside, hvilket gør det til en fantastisk nem løsning, som er fordelagtig for nybegynderen.

Køb af standard ”website builder”

Ved køb af en standard ”website builder” får du et abonnement, som du månedligt skal betale. Det er en service, som giver adgang til et hjemmesidesystem, hvor du kan oprette din egen hjemmeside.

Her er det udbyderen der bestemmer, hvilke funktioner du skal have adgang til. Til gengæld skal du ikke selv anskaffe et webhotel og et domæne, da det er inkluderet i abonnementet.

Det er en nem løsning, der dog kan blive dyr på lang sigt, og er samtidig heller ikke fleksibel, hvilket begrænser dine muligheder.

Webhotel og domæne

Når først din hjemmeside er oprettet, skal du – som nævnt ovenfor – bruge et webhotel og et domæne, hvis din hjemmeside skal være synlig online.

Denne del er ligetil, idet du skal købe et webhotel og domæne. Der findes mange forskellige udbydere, og et godt råd er derfor at benytte en sammenligningsside for hosting, eksempelvis hostingguiden.dk, der viser forskellige tilbud på webhoteller.

På denne måde kan du vælge dét, der er det mest økonomisk fordelagtige.

Ingen kommentarer.

Skriv et svar