3 ekstremt konkurrenceprægede – men attraktive – nicher

Første skridt på vejen mod positivt afkast på dit affiliate-projekt er at vælge den rigtige niche.

Den rigtige niche er en funktion af et attraktivt søgeord med kommerciel interesse, koblet med en lav konkurrence så det er muligt at komme op at rangere.

I denne artikel kigger vi på 3 af de søgeord, du ikke skal vælge, fordi at konkurrencen er så intensiv. Der er så mange om buddet, at du vil skulle bruge store ressourcer på at få lov til at rangere til at starte med. Det vil kræve et højt budget. Men til gengæld er der også meget omsætning at hente måned for måned, når du er ovre på den anden side.

Boligadvokat

Søgeordet ’boligadvokat’ koster lige nu omkring 170 kroner per klik i Google AdWords. Bag den høje pris ligger der en god opgave for advokater, der får hurtig omsætning og kunder, der er betalingsvillige for at få løst opgaven.

De er blandt andet 3-tilbudstjenester som JUF.dk og Ageras, der er med til at presse prisen op – men det er i høj grad også advokatfirmaer som Hviid Advokater, der har portalen Boligadvokater.info, der selv er med til at konkurrere om de attraktive pladser i de organiske søgeresultater.

Ahrefs.com siger, du skal have links fra +50 sider for at have en chance på side 1 – og det er i hvert fald ikke for højt sat.

Kviklån

Kviklån er måske det mest konkurenceprægede område på dansk – på niveau med casino. Nummer 1 på søgeordet ’kviklån’ kan generere mere end en halv million i omsætning om måneden – og derfor er det intet under, at konkurrencen for de øverste pladser er særdeles intensiv.

Du skal regne med at bruge mange penge på også at bevare din placering, selv hvis du kommer op – for det er så attraktive pladser, at du konstant er under angreb. Negativ SEO ses også oftere i netop denne niche end så mange andre.

Der er mange relaterede søgeord som ’forbrugslån’, ’lån 21 år’ og så videre – men den intensive konkurrence går igen for dem alle.

Finans i øvrigt

Der er penge i penge. Sådan lyder et gammelt mundheld. Det er også korrekt inden for affiliate marketing. Udover kviklån er der også penge i kreditkort, kassekreditter og investering og relaterede emner.

Vær opmærksom på, at finans også er et af de områder, Forbrugerombudsmanden er mest aktiv. Du skal være opmærksom på reglerne omkring fremstilling af alle vilkår til lån, at disclose hvem du er affilieret med og vise, hvornår der er tale om betalte links i højere grad end i så mange andre nicher.

Ingen kommentarer.

Skriv et svar