Lars Skjoldby – SEO-mand og AffiliateDM-veteran

Lars Skjoldby laver SEO i egen virksomhed Webtuner – han har tidligere også beskæftiget sig med hosting, men er nu fuld tid med søgemaskineoptimering, affiliate marketing og sin familie. Og Lars ved en ting eller to om affiliate. Det vil jeg lade Lars selv fortælle mere om – du kan møde ham, hvis du er med til MarketingCamp, WorkAway og lignende arrangementer. Super flink mand!lars-skjoldby

Kan du ikke komme med en kort introduktion – hvem er du, hvad laver du og hvor lang tid har du rodet med affiliate?

Jeg hedder Lars Skjoldby, er 37 år, bor i Tune sammen med min kone og to børn. Jeg har virksomheden Skjoldby, hvor jeg arbejder som SEO konsulent for både mindre og mellemstore virksomheder.

Hvor længe jeg har rodet med affiliate?

Jeg har faktisk haft en konto hos TradeDoubler siden de åbnede i Danmark. I starten var det primært for at få adgang til annoncenetværk til nogle projekter som desværre aldrig rigtig slog igennem. Det er dog kun en 2-3 år siden jeg begyndte at bygge deciderede affiliate sites.

Du var med til Affiliate DM 2012 og er nu med i 13’eren. Hvilket site deltager du med?

I år deltager jeg med sitet boremaskinen.dk. Som navnet siger kommer det site til at handle om boremaskiner.

boremaskinen header

Hvad vil du gøre anderledes i 2013-udgaven kontra 2012-udgaven?

Sidste år deltog jeg med dit-indbo.dk som er et site med rigtig mange affiliate muligheder. Det gav mig nogle udfordringer. Som så meget andet, jo bredere område du vil dække des mere arbejde skal du også lægge i det.

Da jeg tilmeldte mig sidste år var jeg i en proces, hvor jeg var ved at sælge min gamle virksomhed og skulle køre Webtuner i stilling til at blive min fuldtidsbeskæftigelse.
Derfor var min tid meget begrænset i starten og det tog relativt lang tid før sitet begyndte at genere en nogenlunde indtægt.

Med den erfaring rigere, har jeg givet mig i kast med boremaskinen.dk, hvor emnet er noget smallere. Jeg forventer at skulle bruge meget mindre tid på opbygning, selvom der også er mange muligheder for fordybelse.

Du arbejder til dagligt med online markedsføring i Webtuner. Ligner dine opgaver her det, du laver med affiliate, eller får du lidt afveksling?

Både og. SEO er jo en forudsætning, hvis du vil noget i Affiliate DM. Men der er alligevel en del forskelligheder.

For det første skal jeg selv bygge websitet op fra bunden. Den ekspertise kan jeg selvfølgelig købe mig til, men jeg skal selv finde ideen og forretningsvinklen. Og præcis den del er jo ikke bare-lige. Mellem os to, har jeg en del mislykkes forsøg med i bagagen 🙂

Derudover giver egne projekter mig mulighed for at teste ting af og arbejde med områder som jeg ikke arbejder med hos mine kunder. Det kan være alt lige fra kreative linkbuilding teknikker til konverteringsoptimering.

Hvornår begynder du typisk at bygge links til et nyt affiliatesite? Efter 10, 20, eller 3.000 tekster?

Det gør jeg med det samme. Boremaskinen.dk fik de første links kort efter domænet var aktiveret.
Afhængigt af hvor stærk en side linket er på, tager det jo Google noget tid at finde det og siden hen følge det. Jeg ser det ikke som et problem at Google kommer forbi et ikke fuldstændigt site. De kan jo se at det er helt nyt og jo før de lærer sitet at kende, jo før kan jeg også tjene penge på det.

Samtidig holder det mig også til ilden, for det er jo klart at sitet ikke kan forblive halvfærdigt.

Har du et godt råd til de andre deltagere i AffiliateDM til slut?

Ja. Planlæg dit arbejde så detaljeret som muligt. Jeg har bl.a. fået meget inspiration fra podcastet fra The Industrious Geeks om at holde fokus.

Hvis du skal nævne 2-3 andre affiliates, jeg bør hive ind på DanskeAffiliates.dk, hvem skal det så være?

Jeg har to som jeg ikke er sikker på er med i Affiliate DM, men ikke desto mindre har de med garanti nogle interessante historier.

Den første der kunne være vildt spændende at høre fra er Rasmus Sørensen, aka Rumbas. Så vidt jeg kan forstå, har Rasmus været i det her game siden mange af de helt unge affiliates knap nok var født. Han må have masser på hjertet med al den erfaring.

Den anden jeg synes kunne være super interessant er Morten Elm. Jeg ved han ligger inde med nogle do’s and don’ts erfaringer. Han skulle bl.a. have stiftet bekendtskab med minimum et af Googles sort/hvide dyr.

Tak til Lars – hvis du synes, han er interessant, kan du se ham på Google Plus: +Lars Skjoldby

6 Comments

 1. Sander juli 24, 2013 at 10:04 pm #

  Endnu et dejligt interview, ligesom det med Casper. Dog kunne det være rart, hvis det gik lidt mere i dybden. Eksempelvis med tidligere cases og eventuelt nogle tal, som kunne virke motiverende for især nye affiliate gutter og gutinder.

  – Sander 🙂

  Svar

  • Halfdan juli 26, 2013 at 1:30 pm #

   Det er noteret – tak for din feedback, Sander! Jeg vil se, om jeg kan lokke nogle til at give os lidt tal og cases i fremtidige interviews 🙂

   Svar

 2. Nicolai juli 25, 2013 at 8:22 pm #

  Enig med Sander i, at det både er spændende læsning, OG at man kan overveje nogle flere spørgsmål. Eksempelvis ala:

  Hvad har været dit bedste enkeltstående projekt …. og hvorfor?

  Og dit værste – hvorfor?

  Hvad får dig til at stå op om morgenen (hvor man så håber at få et lidt mere detaljeret svar end “mit firma” eller “op skal man jo, og jeg vil da mene alle andre også står op”, men det jeg mener er mere: “hvad er det ved dit arbejde / firma, der gør en forskel, hvorfor motiverer det dig at arbejde med det?

  Hvad er de vigtigste egenskaber for at blive en god iværksætter?

  Hvordan kom du i gang med at lave dit eget?

  Hvem, om nogen, inspirerer dig mest?

  Jeg bliver naturligvis hverken sur eller skuffet, hvis du ikke vælger at integrere nogle af disse forslag, Halfdan, det er blot …. forslag 🙂

  Jeg har i øvrigt sagt det flere gange, men hold kæft hvor er jeg imponeret over alle de ting og projekter, du får fra hånden, Halfdan.
  Der findes ikke mange af din slags, og det er en sand fornøjelse at følge dig fra sidelinjen 🙂

  Nicolai Kostakis, http://www.mpo-ltd.com

  Svar

  • Halfdan juli 26, 2013 at 1:32 pm #

   Mange tak for kommentaren, Nicolai – det er altid en stor fornøjelse at høre fra dig!

   Jeg har faktisk tilladt mig decideret at kopiere et par af dine spørgsmål til det interview, der kommer online her om lidt – jeg skrev lige til Kristian, der kommer på, om han ikke lige kunne svare på et ekstra par stykker.

   Og mange tak for rosen! Du skal glæde dig til at se, hvad jeg smider online i midten af august. Det glæder jeg mig selv RIGTIGT meget til at vise frem til omverdenen! 😉

   Jeg håber, livet i Malta behandler dig godt og at vejret er lige så godt som vi har haft det i Danmark på det seneste. 😉

   Svar

 3. Skjoldby juli 26, 2013 at 12:48 pm #

  Ja det kræver hårdt arbejde og erfaring at gå fra en Timm til en Krasnik 🙂

  Men hvis nogen kan …..

  Jeg synes faktisk det er nogle rigtig gode spørgsmål I kommer med. Dem vil jeg til en vis grad gerne uddybe på min blog.

  Og hvis flere har spørgsmål jeg skal uddybe, så skyd endelig.

  Svar

  • Halfdan juli 26, 2013 at 1:32 pm #

   Jeg vil gerne læse et uddybet indlæg på din egen blog – hvornår kan jeg få det at se? 🙂

   Svar

Skriv et svar