Kristian Ole Rørbye – Livet som SEO- og affiliatemand i Thailand

Kristian Ole Rørbye lever i Thailand og laver søgemaskineoptimering samt lidt affiliate marketing ved siden af. Han tog ned til Thailand helt grøn og sidder nu med 8 ansatte. Kristians eventyr er lidt af en iværksætterhistorie og han er den type man ved sidder inde med 22 gode historier fra i går aftes. Kristian er et godt eksempel på, at man godt kan tage til Thailand og have en kæmpe fest med noget så teknisk som SEO og affiliate marketing.

kristian ole rørbyeStart med at fortælle lidt om dig selv – hvem er du, hvor bor du og hvad er din affiliate erfaring?

Kristian Ole Rørbye, født nøgen og gør sjældent med slips – det er mig!

Skal vi gå i detaljer, så er jeg i skrivende stund 31 år, kommer fra Kerteminde (på Fyn).
Jeg har altid gået meget op i naturen og især lystfiskeri har vagt min store interesse. Derfor lå det mig også naturligt, at jeg skulle studere noget indenfor dette område, så jeg kunne få en karriere her – Det blev så til 3 år på Syddansk Universitet i Odense, hvor jeg studerede Biologi Formidling (oversat til dansk, betyder det en biolog, der forstår at formidle sin viden videre til lytteren). Det gik da også meget godt, men da jeg så skulle have mit første studiejob indenfor mit område (marine biologi), så gik det hurtigt op for mig, at det var meget mere en hobby for mig og ikke noget jeg havde lyst til at have en fuldtidsstilling indenfor.

Herefter tog jeg en salgsuddannelse og fik et job som sælger, hvor jeg skulle sælge hjemmesider – herefter tog det fart, jeg blev salgschef, hvorefter jeg startede i en anden virksomhed som key account manager, for til sidst at blive inviteret til deres afdeling i Thailand, for at stå for deres SEO afdeling – det sagde jeg “ja tak!” til.

Og her sidder jeg så i dag og skriver dette indlæg til DanskeAffiliates, der er nu gået over 4 år siden jeg første gang landede i Thailand og med tiden har jeg fået startet min egen virksomhed op, hvor vi hovedsageligt laver SEO til danske forhandlere samt slutkunder. Derudover laver vi også lidt udvikling og design til WordPress og PrestaShop.
I starten var jeg blot mig selv, men nu sidder vi 8 stykker på kontoret og der er flere på vej.

Jeg var med sidste år til affiliateDM2012, hvor jeg deltog med siden havemaskierne.dk – den lavede da lidt salg og gør det stadig, men ikke det helt vilde. Jeg har en del kunder, der lever af at lave affiliate tilgengæld og igennem dem, har jeg en del erfaring med at bygge links til deres affliate sider.

Det var lidt om mig, i korte træk 🙂

Jeg har tilladt mig at tage et billede fra Kristians Facebook-profil for lige at vise, hvad han er for en fætter:

havesaksen ole rørbye

Hvordan er det at bo i Thailand?

Det er varmt! Men det er jeg kun glad for 😉
Jeg elsker at bo i Thailand, forestil dig at hver eneste morgen du vågner op, er det ligesom at vågne op til en sommermorgen i Danmark.
Det er det er godt vejr over 300 dage om året, betyder rigtig meget for mit humør, hvilket igen betyder rigtig meget for min iværksætterånd og at drive min forretning.
Lige pt. har vi godt nok regntid i Thailand, men det er OK, der skal være lidt surt, før det søde bliver rigtig godt.

Jeg har valgt at bo i Nordthailand, nærmere betegnet Chiang Mai.
Det er også her virksomheden ligger. Byen har hele 11 universiteter og det er en af grundene til at mange IT virksomheder slår sig ned heroppe(med henblik på Outsourcing), da der er rigtig god mulighed for at få nogle højt uddannede  folk til fornuftige priser og udvalget er stort!

Derudover er jeg helt vild med den thailandske måde at leve på, hvor man nok skal nå det hele og man ikke stresser for meget rundt. Maden er også et plus samt at naturen heroppe virkelig er skøn med vandfald, store bjerge og smukke rismarker så langt som øjet kan række. Det eneste vi lige mangler er en sandstrand, men så er det godt at det ikke tager mere end en 1 time i et fly og så er man der.

Hvad har været dit bedste enkeltstående projekt – og hvorfor?

Det må helt sikkert være min virksomhed Move Marketing som jeg driver i dag og som er inde i en meget stor udvikling pt., hvor vi søsætter en del nye projekter.
Arbejdet med Move Marketing har lært mig rigtig mange ting om det at drive sin egen virksomhed (læs: dette er min første rigtige virksomhed), og sammenholdt med, at jeg startede den op i Thailand, så har det været et projekt det har været hårdt til tider, men helt sikkert al den energi værd som jeg har lagt heri.

Hvad tror du er de vigtigste egenskaber for at blive en god iværksætter?

Jeg mener at det absolut vigtigste for at blive en god iværksætter er, at man brænder 100% for de projekter man arbejder med til dagligt.

Derudover er det også vigtigt at man har “is” i maven, da det tit kan være rigtig svært at tage nogle af de valg som er nødvendige, for at netop DU, får succes med iværksætter projektet.
Den sidste ting jeg vil nævne her, er, at det selvfølgelig også skal være sjovt.

At være iværksætter, betyder at man laver noget man synes er fedt! Derfor skal det ikke være en kamp at komme op i morgenen og hen på kontoret (eller hen til skrivebordet, hvor computeren står, som nok er her, de fleste iværksættere starter) ;).

Du laver selv en del linkbuilding. Hvordan vil du anbefale danske affiliates at gribe deres linkbuilding an?

Bruger deres sunde fornuft og læser lidt omkring de nyeste trends indenfor linkbuilding som man kan finde på nettet. Er man helt på bar bund, så kan man jo også prøve at investere i den gode Hr. Bondtoftes nye bog; linkbuildingbogen.

Hvad med linkbuilding fra engelske sider – er det noget, du selv gør i?

Ja, jeg arbejder også med links fra engelske sider, men aldrig direkte ind til moneysitet (affiliate siden). Skal man bruge engelske links fra f.eks artikeldatabaser eller engelske blogs, så vil jeg anbefale at bruge dem som en slags tiered linkbuilding, altså hvor i kører dem ind på laget lige før moneysitet.

Grunden til dette, er at, det engelske marked er så meget større og der derved også er meget mere skidt og spammy sider derude. Hvis man bruger denne metode med et tire ind til f.eks et .dk domæne, så er det noget nemmere at fjerne linket igen, hvis uheldet er ude.

Hvis jeg skal hive et par andre dygtige affiliates ind her, hvem skal det så være?

Ja, som en del nok ved, så bor Dennis Kjærgaard også her i Chiang Mai nu og vi hænger en del ud sammen og jeg må sige, at hans viden inden for affiliate er ret enorm! Så ham 🙂

Ellers synes jeg det er noget tid siden vi har hørt noget til selveste BonusNinjaen aka. Jan Kaczmarek – han har en ret cool måde at gøre tingene på, så det kunne også være ret interessant.

Det var lige det jeg havde herfra – nu vil jeg smutte ud og blive solbrændt! … eller hov, jeg mener gennemblødt i monsunregnen! 😉

5 Comments

 1. Frederik juli 27, 2013 at 6:23 am #

  Omhyggelighed er vejen frem. Måske i selv burde have læst jeres indlæg først, så alle små stavefejl var væk. Et afsnit er også sat ind to gange 🙂

  Svar

 2. Martin Bengaard juli 27, 2013 at 7:45 am #

  Meget inspirerende indlæg – jeg kan sgu godt blive lidt misundelig på det med at leve i Thailand.

  Jeg kunne selvfølgelig bare følge i Kristian’s fodspor, men med kone og tre børn er det nok blevet en lidt vanskeligere sag. Så skal det gøres, så skal man gøre det når man er ung (Ligesom Kristian – som godt nok kun er to år yngre end mig) 😀

  @Halfdan: det ser for mig ud som om at det afsnit som starter med “Det er varmt! Men det er jeg kun glad for” er gentaget i afsnittet med overskriften “Regner du med at komme hjem til Danmark…” 😉

  Svar

 3. Thomas juli 27, 2013 at 9:28 am #

  Fedt at du bare har gjort det – boede selv 8 måneder i Malaysia og rejste også rundt i thailand, savner det hver eneste dag! Affiliate og SEO er sjovt, ville gerne gøre det fuldtid 🙂

  Svar

 4. Kristian juli 28, 2013 at 1:20 am #

  Det er da netop et par stavefejl og andet godt fra suppen, der gør, at indlægget får lidt personlighed 😉 Ej, ja, den burde lige have været læst rent først 😀

  Svar

 5. Jan B. juli 29, 2013 at 5:10 pm #

  Rigtigt godt indlæg 😉
  Kan især godt li’ sætningen: “og flere er på vej” ;-). Det er godt gået… Respekt for det ;-).
  Ses

  /Jan B.

  Svar

Skriv et svar