Sasa Kovacevic – Hungry, Alor, Twillight & PS4

Jeg er kæmpe fan af Sasa Kovacevic. Så er det sagt. Sasa er den slags type, man ved ender med at tjene 40 millioner kroner på den ene eller den anden måde. Jeg ved ikke hvilket af Sasas projekter, der ender med at blive kæmpestort – men jeg er ikke i tvivl om, at det bliver et af dem. Sasa er inspirerende og super spændende at bruge tid sammen med – og her har han begået nogle rigtigt spændende svar at læse de fleste affiliates kan relatere til. 

Jeg vil ikke sige mere – Sasa kan sagtens sige det selv:

sasa kovacevic jakkesætMit navn er Sasa Kovacevic, og jeg er 24 år gammel. Jeg er netop blevet færdig med min bachelor i Virksomhedskommunikation og Europæiske Studier på handelshøjskolen i Aarhus. Planen var at starte på uddannelsen IT, Kommunikation og Organisation til september, men eftersom jeg er begyndt at arbejde fuldtid hos Hungry.dk, og samtidig har en anden stor projekt i støbeskeen, er lysten til at fortsætte med at læse ikke længere så meget til stede.

Hvorfor har jeg ikke lyst til at fortsætte med at læse? Ja, på papiret er det meget godt at have en kandidat på CV’et, men den erfaring jeg har fået gennem min egen virksomhed – med bl.a. affiliate marketing – har bare skabt et fundament for, at jeg enten kan vælge at arbejde for mig selv eller tage penge for at hjælpe andre på konsulent-basis.

Grunden til at jeg bl.a. blev ansat hos Hungry, var fordi jeg har arbejdet med online markedsføring via affiliate.

Fordelen ved affiliate marketing er netop, at du bliver nød til at komme omkring det hele. Med andre ord skal du have styr på teoretisk og praktisk SEO, du skal kunne skrive dine egne tekster, du skal lave (forsøge i mit tilfælde) din egen grafik osv. Hvis man ikke har evnerne til de nævnte ting, må man outsource, og bare det i sig selv kan resultere i projektstyring.

Jeg startede første gang med affiliate marketing i 2010, efter det lykkedes mig at købe et super EMD domæne. Dette projekt blev desværre til en katastrofe, og jeg endte med at miste et par tusinde kroner. Det næste projekt blev bedre, men nichen var for lille til, at der var nok penge i det for mig. Mit tredje projekt – hvad jeg også kalder for mit første barn – var Twilightdanmark.dk.

Her havde jeg fundet en niche med et højt søgevolumen og uden affiliate konkurrence.  Efter et års tid lå jeg i toppen af samtlige søgninger, og indbetalingerne fra de forskellige affiliate-netværke og AdSense begyndte for alvor at tikke ind. Desværre var levetiden kun et par år, da Twilight fænomenet blussede op grundet filmatiseringen af bøgerne.

Siden hen har jeg arbejdet med alverdens nicher, og for hvert nyt site, steg niveauet i konkurrencen og selve sidens kvalitet. Jeg har stadigvæk til gode at opleve ikke at komme i top 3 på de mest populære søgeord i de nicher, som jeg har arbejdet med. Men et eller andet siger mig, at det ikke kommer til at holde for evigt 🙂

Du arbejder i øjeblikket for Hungry.dk. Hvordan adskiller et stort brand sig fra et almindeligt affiliate-site?

Det er som at gå fra 1. gear i en gammel Opel til 6. gear i en Porsche 🙂

porsche 911 sasa kovacevic

 

Alle ting skal skaleres på et helt andet niveau. Med mine affiliate sites skal jeg kæmpe for hvert et eneste link, men når man arbejder med et større brand, kommer mange af de ”mindre vigtige” links af sig selv. Nu er gamet pludselig anderledes, og det kan ikke længere – rent tidsmæssigt – betale sig at skaffe standard links. Selvfølgelig skal vi også have standard links for at have en varieret linkprofil, men et af privilegierne når man arbejder for et større brand er, at budgettet er større, og man kan outsource en del af de lette og tunge opgaver, og selv stå for projektstyringen af disse.

Hos Hungry arbejder jeg derfor med SEO og andet online markedsføring på et strategisk niveau. Jeg sidder altså ikke og skriver gæsteindlæg, som jeg ellers ville have gjort på mine affiliate sites. I stedet finder jeg fx 10 gode hjemmesider, kontakter ejerne og finder ud af, hvad skal der skal til for at jeg kan få et link fra deres side. Hvis det kan betale sig for os, rykker jeg videre på opgaven. Hvis ikke, så videre til næste opgave.

Forskellen ligger altså i budgettet, og man skal af den grund også kunne levere resultater. Vi ved efterhånden alle sammen godt, at signaler fra de sociale medier spiller en vigtigere og vigtigere rolle. Som affiliate kan det være – undskyld mit sprog – en pain in the ass at få mange fans på Facebook og plusser på G+. Men som brand er det langt nemmere. Folk vil godt synes om Hungry, men der er jo ingen der i virkeligheden, vil synes godt om en affiliate side om fx stiger. Det kan godt lade sig gøre, men så skal man også bruge meget tid på verdensklasse indhold, men igen skal tiden hele tiden skaleres, og man skal konstant spørge sig selv om hvad der kan og ikke kan betales i forhold til hvor mange penge, man vil tjene på sitet.

Jeg er imponeret over hvad du har gjort med sitet PS-4.dk. Kan du ikke fortælle lidt om de tiltag, du har lavet på det site?

Lige nu ligger den faktisk på en 3. plads på selve søgeordet ”playstation 4”, og det er jeg meget stolt af J Men hvad har jeg gjort? Faktisk minimalt i forhold til hvor meget tid andre bruger på deres projekter.

Jeg vil gætte på, at jeg selv har arbejdet max 20 timer sammenlagt på siden. Selve indholdet og grafikken har jeg outsourcet, og så ellers brugt min tid på de ting, som jeg er bedst til, hvilket er at få det hele til at hænge sammen. Med andre ord har processen været:

 1. Skaf et theme (i dette tilfælde Canvas, da det virkelig kan styles)
 2. Skaf godt indhold (gerne rigtig meget af det)
 3. Skaf grafisk materiale, så siden ser troværdig ud.
 4. Skaf links fra relevante sites

Selve linkbuildingen har jeg selv stået for. Godt linkbuilding blandet sammen med meget og godt indhold samt optimeret onsite SEO, er hvad der har givet hjemmesiden dens placeringer. Den ligger jo stort set i toppen af de mest relevante søgeord i nichen.

Du har et projekt undervejs med Casper Schneidereit. Vil du ikke fortælle lidt om, hvad det projekt handler om og hvornår, det går online for real?

Casper Schneidereit og jeg har været i gang med Alor.dk et godt stykke tid nu. Vi er begge to perfektionister, og derfor har projektet taget længere tid end forventet.

Alor er en erotisk webshop, som skal sælge kvalitets sexlegetøj. Vi mener begge to, at der er plads til vores shop på et marked, der ellers har rigtig meget konkurrence. Hvad vi vil gøre anderledes, det må I vente med at se 😉 Vi har netop bestilt en indløsningsaftale hos NETS, og håber på, at sitet går online indenfor de næste par uger.

Du plejer at opbygge sites og derefter sælge. Hvad skyldes den taktik?

Alle mine affiliate hjemmesider, som jeg har bygget op er blevet solgt igen. Dette skyldes primært to ting:

 1. Med Googles konstante algoritme forbedringer kræver det mere og mere at have et affiliate site i dag end for bare 2-3 år siden. Det kræver altså mere tid og energi at opbygge og vedligeholde. Så det der med at have mange affiliate sites og tjene kassen på hver eneste holder bare ikke. Hvert fald ikke for mig og dem som kan, de må meget gerne fortælle hvordan de gør 🙂
 2. Så har jeg bare ikke fundet nichen endnu. Altså den gyldne niche som enhver affiliate drømmer om. Ja, jeg har kunne tjene 3-5.000 på nogle af mine sider om måneden, men for mig er det bare ikke nok. Jeg tager min erfaring med mig, og sælger siden, når en bedre mulighed byder sig, og det kan man sige den har gjort hver eneste gang. Jeg vil gerne være ærlig og skrive, at affiliate ikke bliver min levevej, men det har været et forløb, som har ført mig til noget forhåbentligt bedre og større.

Du balancerer studie, kæreste, venner, fodbold, fuldtidsarbejde og affiliate sammen. Hvordan får du tid til alt?

Åh kære Halfdan, hvis jeg arbejdede meget mere, så vil det resultere i at min kæreste og venner går fra mig 🙂 Om jeg får det til at hænge sammen ved jeg ikke, men jeg prøver.

Jeg har det sidste års tid solgt langt de fleste af mine sites for udelukkende at fokusere på 2-3 projekter, da min tid rent økonomisk er bedre givet ud på den måde.

Men hvad gør jeg helt præcis for at få det hele til at hænge sammen? Sådan her ser min hverdag ud:

07.30 – Jeg står op, spiser morgenmad med min kæreste og hopper i bad.

08.40 – Jeg cykler afsted (4,2 km) på arbejde hos Hungry.

09.00-12.00 – Pause hos Hungry hvor jeg bruger de 30 min på at tjekke og besvare e-mails fra mine andre projekter.

12.30-17.00 – Færdig ude hos Hungry og hjem igen.

17.25 – Hjemme igen og hopper hurtigt i løbetøjet for at nå min daglige 4-8 km løbetur.

17.55-18.30 – Tilbage fra løbetur og lave aftensmad med kæresten. Aftensmad er vores kvalitetstid.

19.30-23.00 – Arbejde med mine projekter J

Som du kan se, så har jeg ikke tid til at slappe af foran fjernsynet. Jeg bliver simpelthen nød til at være så effektiv som overhovedet mulig, hvis jeg gerne vil nå alle mine ting. Dette er jo et valg, jeg selv har truffet, så jeg brokker mig ikke. Med hensyn til venner, så sørger jeg for at se dem i weekenderne. Hvis de ikke kan i weekenderne, må jeg flytte mit arbejde til weekenden. Sværere er det heller ikke J

Til sidst – når jeg nu skal hive et par andre ind her på siden, hvem skal det så være?

Jeg vil faktisk helt vildt gerne høre om hvordan DIN hverdag er, og hvordan du får den til at hænge sammen? 🙂 Du har nærmest gang i langt flere ting end mig. Ellers vil det være super interessant at høre om Tim Petersson. Jeg ved, at han er knaldhamrende dygtig til affiliate marketing, og det vil være super spændende at høre om hans projekter, strategier og selve udførelsen af disse i hverdagen.

3 Comments

 1. Skjoldby august 5, 2013 at 6:45 am #

  Fedt interview begge to.

  Interessant med outsourcing af indholdet på PS siden. Kunne godt tænke mig at høre mere om det. Har du outsourcet til professionelle journalister, semi professionelle skribenter, entusiaster eller nogle helt fjerde?
  Og hvad med ideen til indholdet – er det noget du har stillet i opgaven eller har freelanceren mere eller mindre frit slag?

  Mht at finde den rette niche, har du da overvejet den omvendte approach hvor du opkøber mindre affiliate sites med potentiale?

  Svar

 2. Kasper august 5, 2013 at 10:13 am #

  Igen et fedt interview.

  Jeg har i længere tid undret mig over, hvorfor Sasa bygger sine affiliate sites op og derefter sælger dem igen 🙂

  Svar

 3. Sasa Kovacevic august 9, 2013 at 1:12 pm #

  @Skjoldby

  Professionelle journalister? Come on 🙂 Det er ikke rocket science vi taler om her. Det er ikke sværere end at finde andre gode relaterede sites, og så finde en skribent via Amino eller en anden kanal. I dette tilfælde outsourcede jeg det til min kæreste (forresten, så skriver hun tekster til gode penge). Lige nu ved hun lagt mere om PS4 end jeg gør 🙂 Ærlig talt så ved jeg kun, at jeg selv skal have den.

  Men jo mere detaljeret jeg laver opgavebeskrivelsen, jo nemmere bliver det for forfatteren at skrive teksterne. Umiddelbart er det nok det vigtigste at få gjort klart, da det er forfatterens opgave at lave en god tekst og ikke min.

  Hmm jeg har faktisk ikke overvejet det omvendte approach, da jeg ikke synes om at komme ind i noget, hvor andre allerede har lagt fundamentet. Så skal det udelukkende være, hvis tilbuddet er ekstra godt 🙂

  Svar

Skriv et svar