Dropshipping vs. affiliate marketing: Hvilken tjener du mest på?

Hvis du vil tjene penge online, uden at skulle designe og producere et produkt så har du to muligheder. Enten kan du lave dropshipping eller affiliate marketing.

Dropshipping går ud på at du har en webshop, hvor du driver trafik og salg til. Forskellen fra en normal webshop er at du ikke har noget lager, og producenten står for alt andet.

Affiliate marketing er ligesom med dropshipping en model, hvor du ikke selv har noget produktansvar, og du skal stå for at drive trafik til siden

Det kan dog være svært at finde ud af, hvilken model, som du skal vælge for at tjene mest.

Det vil du lære i denne artikel.

Hvilke ting er de samme

Selvom at det er to forskellige måder at drive en webshop uden at have nogle butikker i din butik, så er der nogle ting, som er de samme. Begge metoder har lave startomkostninger, og har potentiale for at du kan tjene mange penge. Selv hvis du ikke tjener mange penge, så er der næsten ingen risiko forbundet men nogle af metoderne, da du næsten ikke investere nogle penge i virksomheden.

Ligegyldigt hvilken af metoderne du vælger, så kræver det at du er dygtig til online markedsføring, og ikke har problemer med at lave landingssider, reklamer og få trafik til din side.

Det er de ting som der er det samme, men det spændende er, hvad forskellen er på de to metoder.

 

Fordele og ulemper ved affiliate marketing

Fordele:

Firmaet som laver affiliate programmet står for alle administrative omkostninger, kundeservice og alt andet. De eneste omkostninger, som du har er til reklamer. Du har mulighed for at trække dine reklameomkostninger fra i skat, hvilket gør en stor forskel med den danske skat.

Det eneste du skal holde styr på er, at du ikke bruger flere penge på reklamer, end du tjener i kommission for de salg du laver, og så tjener du penge

Ulemper:

Kommissionen som affiliate selskaberne er ikke altid så høje, og du har ikke selv mulighed for at sætte priserne. Samtidig får du normalt først din betaling når kundens 14 dages fortrydelsesret er udløbet.

 

Fordele og ulemper ved drop shipping

Fordele:

Fordelene ved dropshipping er at du selv kan sætte priserne på alle produkter i din webshop. Det betyder, at hvis du oplever en stor efterspørgsel i en periode på iPhone 6 covers, så kan du hæve prisen. Du skal dog ikke ligge priserne alt for højt i forhold til dine konkurenter. Hvis denne side var din største konkurent, så skal dine priser højst ligge 5% højere, for at dine kunder ikke vælger en anden webshop.

En anden fordel er at kunderne køber igennem din webshop, hvilket gør det muligt at bygge et større brand op omkring din webshop.

Ulemper:

Du skal selv stå for kundeservice, og du har ansvaret overfor dine kunder, hvis der er problemer med produkterne.

 

Konklusion

Hvis du gerne vil tjene flest penge, gerne vil have en webshop og ikke har noget imod at selv stå for kundeservice, så er dropshipping det rette valg for dig.

Hvis du ikke ønsker at have en webshop, men derimod bare vil drive trafik til et andet firmas webshop, så er affiliate marketing det rigtige for dig.

Ingen kommentarer.

Skriv et svar